Αναγκαία θεωρεί το ΠΑΣΟΚ την άμεση υιοθέτηση εφαρμογή της πρότασής του για  σοβαρή έκπτωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά χαμηλής και μέσης κατανάλωσης που δεν υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τα όσα ανακοινώθηκαν μετά τη σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος  της αιθαλομίχλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ το πρόβλημα της αιθαλομίχλης παραμένει οξύ και είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα.

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτές και οι υπόλοιπες προτάσεις  που έχει καταθέσει και πιο συγκεκριμένα: 

1. Η άμεση εφαρμογή ενός συστήματος «χρονοθυρίδας» μέσα στην όποια θα είναι εφικτή, σε καθορισμένα σημεία, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αυστηρά για οικιακή χρήση με μειωμένο ΕΦΚ,  αντί της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, χωρίς κίνδυνο τροφοδότησης του λαθρεμπορίου και χωρίς ουσιαστικά πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος. 

2. Η επιτάχυνση της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του συστήματος. 

«Υπάρχει επιπλέον η διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και  ευθύνης για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Συνεπώς, όσα σπίτια δεν έχουν οικονομικό λόγο να χρησιμοποιούν ξύλο ή πέλετ για θέρμανση και διαθέτουν θερμαντικά μέσα με ηλεκτρικό ρεύμα ή πετρέλαιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγουν τις κρίσιμες ημέρες του φαινομένου της αιθαλομίχλης  τα μέσα αυτά, για περιβαλλοντικούς λόγους που αφορούν όλη την κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.

TAGS