Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Εξακολουθεί να σιωπά η κυβέρνηση, αν και η κοινωνία βοά μετά από όσα ομολόγησε ο πρώην Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας» δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας: «Σιγή ασυρμάτου από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως κάποιοι να επιβεβαιώνουν ότι … η σιωπή είναι χρυσός;».

«Και η υποκρισία έχει τα όριά της! Ας ρωτήσει ο κ. Δρίτσας το γραφείο του κ. Τσίπρα να τον ενημερώσουν σε ποιες νευραλγικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον όλοι οι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου και του κ. Κάντα. Επίσης ας ρωτήσει το ίδιο γραφείο για να μάθει ποιοι παρουσίαζαν το βιβλίο του Αντώνη Κάντα, εξυμνώντας το έργο του...» απάντησε η ΝΔ.

«Καταπληκτικό! Πέντε μέρες μετά, το γραφείο τύπου της ΝΔ, προφανώς και η κυβέρνηση, το μόνο που έχει να πει για τις ομολογίες του Κάντα είναι ότι ... φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υποκρισία είναι να αποφεύγεις τις ευθύνες σου κι όταν μάλιστα αυτό χαρακτηρίζει μια Κυβέρνηση και κόμματα που κυβερνούν, τότε όλοι καταλαβαίνουν... Θα μας πουν τουλάχιστον αν τα πρόσωπα και οι εταιρείες που έδωσε ο Κάντας εξακολουθούν να συναλλάσσονται με το Ελληνικό Δημόσιο;» σχολίασε ο κ. Δρίτσας για να προσθέσει στη συνέχεια η ΝΔ:

«Για όλα τα θέματα που σχετίζονται με συνεργάτες του κ. Τσοχατζόπουλου, τις απαντήσεις τις έχει πλέον ο κ. Τσίπρας.
Ας τον ρωτήσει».