current views are: 1

30 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση16:07

Αντώνης Σαμαράς: Το 2014 η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο (Βίντεο)

Τα χειρότερα πέρασαν τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς το 2013 ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα, όμως αφήσαμε τα χειρότερα πίσω μας και τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ΄ έξω.

Δημοσίευση 16:07’
αρθρο-newpost

Τα χειρότερα πέρασαν τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς το 2013 ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα, όμως αφήσαμε τα χειρότερα πίσω μας και τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ΄ έξω.

«Τα χειρότερα πέρασαν» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς «το 2013 ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα, όμως αφήσαμε τα χειρότερα πίσω μας και τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ΄ έξω».

«Καταφέραμε εδώ για πρώτη φορά αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα, αυτό που λένε πρωτογενές πλεόνασμα. Κάναμε και το δεύτερο μεγάλο βήμα, βάλαμε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Μετά από έξι ατελείωτα οδυνηρά χρόνια, το 2014 ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης και προσδοκίες ταχύτερης ανάπτυξης» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το «θεμέλιο της ελπίδας μας». «Το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία, τους επόμενους μήνες, στους πιο αδύναμους και τους πιο αδικημένους, όπως έχουμε υποσχεθεί».

«Η ανάκαμψη θα βάλει τέλος στην αγωνία. Χθες υπογράφηκε η πρώτη κλαδική σύμβαση εδώ και τέσσερα χρόνια που προβλέπει αύξηση αποδοχών. Η αντιστροφή του κλίματος άρχισε. Το 2014 η Ελλάδας θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μια φυσιολογική χώρα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας:

Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο, χωρίς ανάγκη δανεισμού και χωρίς νέα μνημόνια. Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και οι δανειστές τις δικές τους. Το 2014 θα κάνουμε και το αποφασιστικό βήμα να βγούμε από το μνημόνιο.

Αλλάξαμε τα πάντα αποδείξαμε ότι χτυπάμε τη διαφθορά παντού. Το 2014 θα ξεκινήσει το επόμενο βήμα των μεγάλων μεταρρυθμίσεων για να γίνει η χώρα αυτό που της αξίζει και η οικονομία μας ανταγωνστιική χωρίς γραφειοκρατία και στρεβλώσεις. 

Επίσης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το επόμενο έτος θα ανοίξει και η συζήτηση για τη νέα συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά και στην επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη. «Τα ξημερώματα είχαμε και μια θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρέσβη. Όσο η Ελλάδα προχωράει οι εχθροί της προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία μας, να τραυματίσουν την ελληνική προεδρία στην Ευρώπη, δεν θα τα καταφέρουν».

Συνέχισε, λέγοντας: 

Σκεφτείτε πόσο πρέπει να μισούν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την σταθερότητά της, δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Η Ελλάδα άντεξε, η Δημοκρατία μας άντεξε και αντέχει. Εσείς το πετύχατε, θέλω να πω ενα ευχαριστώ σε όλους σας. Οι δικές σας θυσίες επέστρεψαν στην χώρα να ορθοποδήσει και η δική σας απίστευτη ωριμότητα επέτρεψε στη δημοκρατία να αντέξει. Έγιναν λάθη και θα τα διορθώσουμε, έγιναν αδικίες και θα τις αποκαταστήσουμε.

Αυτή είναι η δική μου αγωνία, το δικό μου μέλημα, η δική μου ευθύνη. Τώρα η Ελλάδα αρχίζει να στέκεται στα πόδια  της κι αλίμονο αν αφήναμε τώρα τον τόπο να γλιστρήσει στην αστάθεια.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «κάποιοι, κυρίως στο εσωτερικό, στενοχωριούνται και αμφισβητούν τα επιτεύγματα της Ελλάδας. Αυτοί διαψεύδονται. Μακάρι η νέα χρονιά να τους δώσει δύναμη και κουράγιο να εκτιμήσουν. Δεν ασχολούμαστε με το παρελθόν μέλημά μας να αποκτήσει η χώρα το μέλλον που της αξίζει. Το 2013 βάλαμε τέλος στην κατρακύλα. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου σε στέρεες βάσεις. Εύχομαι σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά το καλύτερο προσωπικά». 

Ο Αντ. Σαμαράς κατέληξε: «Να θυμάστε. Νικάμε όταν στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι, όχι διχασμένοι. Μετατρέπουμε τον φόβο σε ελπίδα, την γκρίνια σε αυτοπεποίθηση, τη διχόνοια σε ενότητα». 


σχετικα αρθρα