Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Το χαρτί της Προεδρίας της Δημοκρατίας θα αξιοποιήσει τους επόμενους μήνες ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να στριμώξει πολιτικά τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και την ΔΗΜΑΡ.

Όπως είχε γράψει το newpost ήδη από την επομένη της συνέντευξης Βενιζέλου στην εκπομπή «Ανατροπή» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν χρησιμοποίησε διόλου τυχαία το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη για να επισημάνει ότι χρειάζεται μία τέτοια εμβληματική προσωπικότητα διεθνούς αναγνώρισης για να διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια.

Σκοπός του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν να ανακόψει τις διαθέσεις πρωτίστως του Φώτη Κουβέλη για τον οποίο έχει πειστεί ότι θα ανταλλάξει το Προεδρικό αξίωμα με την μετεκλογική του συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Γι’ αυτόν τον λόγο επανέφερε το όνομα Θεοδωράκη και στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όταν μιλάει για τον Μίκη Θεοδωράκη ασφαλώς και δεν έχει στο μυαλό του τον διεθνούς φήμης συνθέτη αλλά επιδιώκει να δείξει ότι ο νέος Πρόεδρος πρέπει να είναι μία υπερβατική φυσιογνωμία που θα τυγχάνει καθολικής αποδοχής.

Θέλει λοιπόν να πει ότι ο κ. Κουβέλης όχι μόνο δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να διαδεχθεί τον κ. Παπούλια καθώς παραλίγο το περασμένο καλοκαίρι να ρίξει την κυβέρνηση αλλά ότι επιχειρεί και προσωπικά πολιτικά παιχνίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει «έφοδο στην εξουσία».

Η διαρκής επαναφορά του θέματος της Προεδρικής εκλογής από τον Ευάγγελο Βενιζέλο αποσκοπεί στο να στείλει μηνύματα στους ενδιαφερόμενους και στο να αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει κι εκείνος τα χαρτιά του για να αποκαλύψει τις εκλογικές του προθέσεις. Όλα αυτά εφόσον βεβαίως ως τότε δεν έχουν μεσολαβήσει εθνικές εκλογές όπως επιδιώκει η Κουμουνδούρου.