Απόβαση...στις ΗΠΑ έχει κάνει η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού με σκοπό την προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον θα βρίσκεται το επόμενο τριήμερο ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έχει αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι της διαφημιστικής  προώθησης της χώρας στην Αμερική, ενω στο Μαϊάμι βρίσκεται ήδη εδώ και μέρες ο υφυπουργός Γ.Νικητιάδης (συνοδεύεται από τον υπουργό Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη) με αφορμή την διεθνή "Έκθεση Κρουαζιέρας 2011".

Χθες, ο υπουργός Πολιτισμού παρέθεσε δεξίωση στο προξενείο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη για τους δημοσιογράφους των πιο σημαντικών  αμερικανικών ΜΜΕ του ηλεκτρονικού τύπου, εφημερίδων και περιοδικών.

Σήμερα, έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες.

Αύριο και την Παρασκευή, ο κ. Γερουλάνος, θα κάνει...λόμπινγκ και επαφές με  ενώσεις συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, θα συναντήσει εκπροσωπους Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων (που πρόσφατα είχαν επισκεφθεί Θεσσαλονίκη και Αθήνα στα πλαίσια της συνέχισης των επαφών που επδιώκει η Αθήνα με τον εβραΙκό λόμπι στην Ουάσιγκτον.

Επίσης, ο υπουργός Πολιτισμού θα   ραντεβού με την AARP (American Association of Retired Persons), την μεγαλύτερη Ένωση συνταξιούχων στην Αμερική.

Η δύναμη της AARP αριθμεί 65 εκατομμύρια  μέλη και το υπουργείο Πολιτισμού τους θεωρεί μια δυναμικότατη... δεξαμενή πιθανών τουριστών. Σκέψεις υπήρξαν για συνάντηση με οργανώσεις γκέι, αλλα τελικά για αγνωστους λόγους το ραντεβού αναβλήθηκε για το άμεσο μέλλον.