Ως χρονιά απελευθέρωσης χαρακτήρισε το 2014 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σε μήνυμά του για την γιορτή της Πρωτοχρονιάς ο κ. Καμμένος ευχήθηκε σε όλους τους Έλληνες, «αυτή η χρονιά να είναι μια χρονιά επαναφοράς της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και της αξιοπρέπειας των Ελληνίδων και των Ελλήνων, τα οποία στο όνομα του μνημονίου και της νέας τάξης πραγμάτων παρέδωσαν οι σημερινοί κυβερνώντες. Δεν μπορούν όμως να παραδώσουν ούτε την αξιοπρέπειά μας, ούτε την εθνική κυριαρχία της χώρας». 

«Το 2014 θα είναι μια χρονιά απελευθέρωσης, μια χρονιά που θα εφαρμόσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες το άρθρο 120 του Συντάγματος. Θα προστατεύσουμε το Σύνταγμά μας απέναντι σε εκείνους που το καταλύουν και βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά. 

«Όσο μας πολεμούν, μας κάνουν πιο ισχυρούς. Όσο μας φοβούνται γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί και θα καταφέρουμε να κάνουμε την Ελλάδα ανεξάρτητη από δανειστές, από τοκογλύφους, από τραπεζίτες και τα όργανά τους. Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί, όλος ο ελληνικός λαός, ενωμένος και όχι διχασμένος, όπως τον επιθυμούν εκείνοι που θέλουν να τον δυναστεύσουν» επισήμανε. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων έψαλε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ο Παμποντιακός Σύλλογος «Η Αργώ».