Επανέρχεται στο θέμα των εμβασμάτων του εξωτερικού η κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας σε ανακοίνωση πως «δικαιώνεται στην επιμονή της για τον έλεγχο των  εμβασμάτων 300 δισ. ευρώ που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό, τα τελευταία δέκα χρόνια και δεν έχουν ελεγχθεί αν φορολογήθηκαν». 
 
Όπως τονίζεται «καθημερινά αποκαλύπτεται το μέγεθος ,των αφορολόγητων κεφαλαίων ,στην  διακίνηση των οποίων το υπουργείο οικονομικών ,δεν ανταποκρίνεται με τους ίδιους ρυθμούς αφαίμαξης που διενεργεί για τα μόνιμα θύματα της κρίσης ,απομυζώντας τα λίγα εισοδήματα από τους πολλούς. Η είσπραξη του πακτωλού των χρημάτων που θα προέλθουν από τους γρήγορους  ελέγχους θα δημιουργήσουν το ανάχωμα στην αφαίμαξη των θυμάτων των φτωχών των αδύναμων και των πραγματικά παραγωγικών ανθρώπων».
 
Η κίνηση των 75 ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης ώστε να «μην διαπερνάται στην ψυχή και την συνείδηση κυρίως των ανθρώπων  που δοκιμάζονται ,ότι προστατεύονται με φορολογική ασυλία οι  μεγαλοσχήμονες και όλοι εκείνη που βλέπουν την κρίση ευκαιρία για να πλουτίσουν ακόμα ποιο πολύ σε βάρος των πολλών».
 
Η ανακοίνωση καταλήγει πως «το ΠΑΣΟΚ λοιπόν που και αυτό δοκιμάζεται πολιτικά είναι αποφασισμένο να  αναλάβει την πολιτική πρωτοβουλία να ξεκαθαριστεί με ταχύτητα και επ' ωφέλεια των πολλών αυτή η χρόνια εκκρεμότητα».