current views are: 1

31 Δεκεμβρίου 2013
Δημοσίευση12:08

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για ΕΚΑΣ, αιθαλομίχλη και τρόικα

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την Οικονομία.

Δημοσίευση 12:08’
αρθρο-newpost

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την Οικονομία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όπου πραγματοποιείται ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την Οικονομία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Μαυραγάνης από το υπουργείο Οικονομικών, ο Κ. Χατζηδάκης και Αθ. Σκορδάς από το υπουργείο Ανάπτυξης, ο Ι. Μιχελάκης και Λ. Γρηγοράκης από το υπουργείο Εσωτερικών, ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης.

Στο επίκεντρο της σημερινής σύσκεψης βρέθηκαν μεταξύ άλλων τα κρίσιμα μέτωπα των ανοικτών διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Ελλάδα στα μέσα του Ιανουαρίου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι «σήμερα με απόφαση του πρωθυπουργού αποκαθίσταται μια αδικία σε βάρος των ατόμων με ειδικές ανάγκες» και ανέφερε ότι αποφασίστηκε να μην υπάρχει όριο ηλικίας στο ΕΚΑΣ που λαμβάνουν τα άτομα με βαριά αναπηρία άνω του 80%. Δηλαδή δεν χρειάζεται να έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

«Το 2014 είναι ξεχωριστό έτος γιατί σηματοδοτεί θετικές προοπτικές για τους εργαζόμενους, την οικονομία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας αργά το απόγευμα από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι να βγούμε στις αγορές το 2014. 

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, πήγαμε καλύτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν το 2013, ενώ όπως τόνισε στη συνάντηση έγινε ένας ευρύτατος συντονισμός εν όψει της άφιξης της τρόικας στη χώρα μας τις επόμενες μέρες. 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αιθαλομίχλης, σημείωσε πως σχεδιάζεται να υπάρχει η δυνατότητα για έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα από ορισμένες καταναλώσεις και κάτω.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως τα δύσκολα πέρασαν και πως το 2014 θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά . «Είναι η πρώτη χρονιά μετά από καιρό με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» δήλωσε, επισημαίνοντας πως το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθούν πρωτοβουλίες με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική και φιλική προς τις επενδύσεις .


σχετικα αρθρα