Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Τρία μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της η ΔΗΜΑΡ ως πολιτικό κόμμα βίωσε τον απόλυτο παραλογισμό. Ο πρόεδρός της και ο γραμματέας του κόμματος που είχε υποδειχθεί από τον ίδιο τον Φώτη Κουβέλη, να διατυπώνουν εκ διαμέτρου αντίθετη γραμμή για την στρατηγική του κόμματος.

Ο Σπύρος Λυκούδης είναι ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ που προσπερνώντας την στενή προσωπική του φιλία με τον κ. Κουβέλη δεν δίστασε τον περασμένο Ιούνιο να διαφοροποιηθεί ανοιχτά από την ηγεσία του κόμματος διαφωνώντας με την αποχώρηση από την κυβέρνηση «για λάθος λόγο, σε λάθος χρόνο». Μία διαφωνία που καταγράφηκε και σε ψηφοφορία.

Από εκεί και πέρα ήρθε το χάος. Η δεύτερη μεγάλη πολιτική αποστασιοποίηση του Λυκούδη από τον Κουβέλη εκδηλώθηκε για τα θέματα συνεργασιών και την επιμονή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να αποκλείει από το πεδίο των δυνάμει συμμάχων το ΠΑΣΟΚ.  

Ενδεχομένως για πρώτη φορά εν ενεργεία γραμματέας κόμματος δεν ψήφισε τις πολιτικές θέσεις εν όψει συνεδρίου. Εκείνη ήταν και η ώρα της επίσημης ρήξης.

Το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με τον ίδιο τον Λυκούδη «πρόεδρος και γραμματέας πήγανε την ΔΗΜΑΡ σε συνέδριο χωρίς να έχουν ανταλλάξει κουβέντα».

Ο Λυκούδης αποχωρεί από την θέση του γραμματέα επιβραβεύτηκε όμως από το συνέδριο βγαίνοντας πρώτος σε σταυρούς στην ψηφοφορία για την ανάδειξη Κεντρικής Επιτροπής.

Τι θα κάνει με τον Κουβέλη και τα θέλω του; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Προς το παρόν παραμένει στην ΔΗΜΑΡ και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά εκφράζοντας ανοιχτά τις δικές του πολιτικές απόψεις.