Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Επιχείρηση ενσωμάτωσης όλων των στελεχών και κυρίως των διαφωνούντων ξεκινάει η Χαριλάου Τρικούπη με στόχο να αμβλύνει τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και να υπερβεί την εσωστρέφεια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος και το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τις γιορτές αναμένεται να ανακοινώσει την σύνθεση των επιτροπών που θα συσταθούν για να οδηγήσουν το κόμμα στην διπλή αναμέτρηση του Μαϊου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχεδιάζει να βάλει στον χορό όσο το δυνατόν περισσότερα στελέχη και ασφαλώς να αξιοποιήσει και αρκετούς από την ομάδα των 11 (Σαχινίδης, Μωραίτης, Πεταλωτής, Ντόλιος) προκειμένου να ακυρώσει τις αιτιάσεις περί έλλειψης συλλογικότητας ή περί αποκλεισμού κάποιων στελεχών από την υπόθεση της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα, θα αναθέσει ρόλο και στον Κώστα Σκανδαλίδη αλλά και στα περισσότερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής ώστε να συμβάλουν ο καθένας και η καθεμιά στην προετοιμασία για τις διπλές (μέχρι στιγμής) προγραμματισμένες κάλπες.

Η πρώτη Επιτροπή που θα συγκροτήσει ο κ. Βενιζέλος θα αναλάβει τον συντονισμό των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και θα αποτελείται από μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και του Τομέα Αυτοδιοίκησης (Κουκουλόπουλος, Σκανδαλίδης).

Επί της ουσίας αυτή η επιτροπή θα δίνει και το πράσινο φως για τις καθόδους υποψηφίων δημάρχων στην περιφέρεια. Σ’ αυτήν την επιτροπή δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που εκπροσωπεί εσωτερικά την κίνηση των 75.

Παράλληλα θα συσταθεί Επιτροπή Συνεργασίας Ευρωεκλογών, μία επιτροπή ειδικού σκοπού καθώς θα αναλάβει να βρει την χρυσή τομή με τους 58 και να οργανώσει την Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» κατά την οποία θα αποφασιστεί και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Μία δεύτερη υποομάδα θα μετέχει στις επαφές και στις κοινές δράσεις με τους 58 και όλες τις κινήσεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Σε επίπεδο περιφερειών θα συγκροτηθούν Νομαρχιακές Επιτροπές Κοινωνικής Δράσης, οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο την έξοδο από το μνημόνιο και την τοπική ανάπτυξη και απασχόληση πάντα στα πρότυπα του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην Επιτροπή Προγράμματος, ή αλλιώς Επιτροπή του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης στην οποία θα συμμετέχουν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, της Κεντρικής Επιτροπής, της Μονάδας Παραγωγής Πολιτικής και του ΙΣΤΑΜΕ (Δερβένης, Πιερρακάκης).

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έχει αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες να φτιάξει και το κείμενο για τις ευρωεκλογές πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η κάθοδος της «Ελιάς», κείμενο που θα υπηρετεί την πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού.