Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάργηση των δομών υγείας του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι η μόνη λύση είναι η άμεση απαλλαγή από τη μνημονιακή κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «το πρώτο βήμα της "μεταρρύθμισης" στην ΠΦΥ δια στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Μπέζα είναι η κατάργηση όλων των δομών υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλων των οργανικών θέσεων των εργαζόμενων κάθε ειδικότητας» και προσθέτει ότι «όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική ανευθυνότητα και την αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό».

«Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν μετά από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας» τονίζει. 

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του «χαρατσιού» των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων. Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.  

Μόνη λύση η άμεση απαλλαγή από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση!»