Στις επιπτώσεις της αιθαλομίχλης στην υγεία των πολιτών αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι «η άρνηση αλλαγής πολιτικής από την κυβέρνηση και την τρόικα είναι εξοργιστική».
 
«Η αιθαλομίχλη πάνω από τις ελληνικές πόλεις έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης αποδείχθηκε λανθασμένο μέτρο. Τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν αντί να αυξηθούν. Οι πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους. Το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν καταπολεμήθηκε» επισημαίνει η Δημοκρατική Αριστερά.

«Η υγεία των πολιτών επιβαρύνεται και το κόστος αυτής της επιβάρυνσης ως δαπάνη υγείας θα αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο.
Η μη παραδοχή αυτών και η άρνηση αλλαγής πολιτικής από την κυβέρνηση και την τρόικα είναι εξοργιστική. Καλούμε την κυβέρνηση να δράσει μονομερώς - να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα μειώνοντας τώρα τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης. Ταυτόχρονα μπορεί να ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας παρέμβαση που θα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες» καταλήγει η Δημοκρατική Αριστερά.