Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία μίλησε, μεταξύ άλλων, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως είναι ανοιχτός σε συζήτηση για τις εξαιρέσεις από το εισιτήριο στα νοσοκομεία, που ισχύει από χθες. 

Απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα για το εισιτήριο των 25 ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως μετά από συζήτηση με την τρόικα, κρίθηκε προτιμότερο να ισχύσει το συγκεκριμένο εισιτήριο από το να ισχύσουν σκληρότερα μέτρα για τους πολίτες.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι τα 25 ευρώ καταβάλλονται στην περίπτωση που ο ασθενής μείνει τουλάχιστον ένα βράδυ στο νοσοκομείο, ενώ επιβεβαίωσε ότι στην περίπτωση αδυναμίας καταβολής των 25 ευρώ, το χρέος θα «μεταφέρεται» στην εφορία.

Μιλώντας στη συνέχεια στο MEGA, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε: «Αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος συμφωνήσουν να χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, ας καταργηθούν τα 25 ευρώ».

Τέλος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο Έλληνας πολίτης αναγκάζεται να νοσηλευτεί μία φορά στα 10 χρόνια, συνεπώς η επιβάρυνσή του θα είναι ελάχιστη, ενώ ξεκαθάρισε πως αν το ΠΑΣΟΚ προτείνει δημοσιονομικό ισοδύναμο, είναι έτοιμος να το συζητήσει.