current views are: 1

3 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση12:47

Εκλογές το πρώτο τετράμηνο του 2014 «βλέπει» ο Βούτσης

Την εκτίμηση ότι θα προηγηθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, των εκλογών του Μαΐου, έκανε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Δημοσίευση 12:47’
αρθρο-newpost

Την εκτίμηση ότι θα προηγηθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, των εκλογών του Μαΐου, έκανε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Την εκτίμηση ότι θα προηγηθούν πρόωρες εθνικές εκλογές, των εκλογών του Μαΐου, έκανε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα Fm, ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Θεωρώ πιο πιθανό να πάμε σε εκλογές μέσα στο πρώτο τετράμηνο της ελληνικής προεδρίας παρά να πάμε σε διπλές εκλογές το Μάιο. Διότι τότε θα έχουν Βενιζέλος – Σαμαράς κάποια στοιχεία που ισχυρίζονται ότι θα έχουν, όπως η καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος από τον Μάρτιο και μια υπόσχεση για λύση του προβλήματος του χρέους με ή χωρίς κούρεμα. Δεν έχουν να περιμένουν κάτι άλλο ως τις ευρωεκλογές και αν φτάσουμε εκεί, επειδή θα είναι τρεις κάλπες μαζί, θα είναι χειρότερο και δύσκολο για τους ίδιους, να ψηφίζει διαφορετικά ο κόσμος σε σχέση με τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Ενώ η μία κάλπη πριν, με όποιες υποσχέσεις στη ρητορεία που θα αναπτυχθεί, ενδεχομένως θα έχει αποτέλεσμα».

Ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αξιόπιστος συνομιλητής για τους Ευρωπαίους, ο κ. Τσίπρας, πως «ειναι δικό τους πρόβλημα» και συμπλήρωσε:

«Αφενός είναι σίγουροι ότι και αξιόπιστος συνομιλητής μπορεί να είναι και να αντεπεξέλθει σε μία συζήτηση, αφετέρου όμως τον “ιό ΣΥΡΙΖΑ” δεν τον θέλουν για τις χώρες τους, ενόψει μιας εκλογικής αναμέτρησης. Και γι’ αυτό εμείς μιλάμε για πόλεμο. Δεν θα είναι όπως στις εκλογές του 2012. Οι ξένες δυνάμεις θα δώσουν τα ρέστα τους για να μην υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Απόλυτα το πιστεύω (ότι θα έχουμε σημεία και τέρατα). Δεν θέλουν τον “ιό ΣΥΡΙΖΑ” να τον βιώσουν με μητροπολιτικές εκρήξεις, όπως στην Ιταλία, με τον Μπέπε Γκρίλλο. Η κινδυνολογία που μπορεί να υπάρξει και να αυξηθεί και οι πιέσεις μέσω διεθνών και εγχώριων κέντρων θα αυξηθεί. Αλλά εμείς πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να ανακοπεί το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί και πιστεύουμε ότι το πολιτικό προσωπικό εδωπέρα δεν είναι το καλύτερο δυνατό».


σχετικα αρθρα