Για άδειασμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την κομισιόν κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κυβέρνησης για αντιστροφή πορείας το 2014.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «τεχνητή αισιοδοξία που καλλιεργεί συστηματικά ο κ. Σαμαράς κόντρα πάντα στην σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας στην εποχή των μνημονίων». 

«Την ίδια στιγμή, οι υπόλογοι στον ελληνικό λαό μνημονιακοί κυβερνώντες, αντί να απολογηθούν για την πολιτική τους που βυθίζει τη χώρα και να δώσουν απαντήσεις στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την τρόικα, “ποιούν τη νήσσα“» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι το ερώτημα που τίθεται μετά από αυτά είναι σαφές.

«Οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας θα απαντήσουν για τα πεπραγμένα της τρόικα και την προσφυγή της χώρας σε αυτή ή θα κάνουν ό,τι έκαναν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση για την εξεταστική για το πώς φτάσαμε ως εδώ; Θα ακολουθήσουν δηλαδή το δρόμο της συγκάλυψης των ευθυνών; Έναν δρόμο που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βαδίζουν από κοινού όλα αυτά τα χρόνια μέσα από δυσώδεις διαδρομές σκανδάλων, μιζών, διαφθοράς και μαύρου χρήματος που διόγκωσαν το χρέος και οδήγησαν στα μνημόνια της καταστροφής».

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όπως και να έχει, η κυβέρνηση δεν θα έχει πολύ χρόνο ακόμα για να υποκρίνεται».