Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν ή διαφωνούν με τις επιλογές του μέσα στο ΠΑΣΟΚ στέλνει με το καλημέρα της νέας χρονιάς ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Θορυβημένος από τις απογοητευτικές για το κόμμα του δημοσκοπήσεις αλλά και ανήσυχος για την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις ευρωεκλογές ο κ. Βενιζέλος θέλει να σφίξει τα λουριά στην εσωκομματική αντιπολίτευση και διαμηνύει πως δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε ανακύκλωση της εσωστρέφειας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να ερμηνεύει την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ως ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και την γραμμή που ακολουθεί και τονίζει πως «μετά την ομιλία στο όργανο που υιοθετήθηκε ως απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία» δεν θα ανεχθεί παραφωνίες.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εξηγούν πως ό,τι σχετίζεται με τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές έχει διευκρινιστεί με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο επομένως αυτό που απομένει είναι να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή τα όσα ανέφερε στην ομιλία του, καθώς ως γνωστόν ψηφοφορία δεν διεξήχθη.

Διαβεβαιώνουν δε, ότι στις επιτροπές που θα συσταθούν τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να πάρουν μέρος όλα τα «διαθέσιμα» στελέχη χωρίς καμία διάκριση.

Η λέξη «διαθέσιμα» φανερώνει βεβαίως και την αποδοχή εκ μέρους του μίας πραγματικότητας που θέλει ελάχιστα πλέον στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι πρόθυμα να δώσουν μάχες για το κόμμα ή να ενισχύσουν τις προσπάθειες της ηγεσίας.

Η προειδοποίηση Βενιζέλου προς διαφωνούντες δείχνει και την αγωνία του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και κυρίως για την καταγραφή που θα κάνει το κόμμα του μέσω «Ελιάς» στις ευρωεκλογές, καθώς και ο ίδιος έχει πάρει το μήνυμα πως εάν τα αποτελέσματα στην κάλπη δεν είναι θετικά τότε κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει πιθανές διεργασίες για αλλαγή ηγεσίας.