Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Την οργή του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει προκαλέσει η επιμονή του Άδωνι Γεωργιάδη για την επιβολή του «εισιτηρίου» των 25 ευρώ σε όσους κάνουν εισαγωγή στα νοσηλευτικά ιδρύματα.  

Η κόντρα ΠΑΣΟΚ και υπουργείου Υγείας έχει όμως αρκετό παρασκήνιο αφού ουσιαστικά τα 25 ευρώ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το ΠΑΣΟΚ που διαπιστώνει πως επαναλαμβάνονται «καπελώματα» του παρελθόντος από στελέχη της ΝΔ.

Προ ημερών μάλιστα στην Χαριλάου Τρικούπη διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτης ανακοίνωσε το ΕΚΑΣ για τους αναπήρους με... εντολή Σαμαρά, ενώ προ δεκαημέρου είχε απορρίψει πανηγυρικά σχετική και ακόμη πιο πλήρη πρόταση του ΠΑΣΟΚ που είχε κατατεθεί ως τροπολογία σε νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικά.

Εν προκειμένω ο υπουργός Υγείας δεν ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο ότι σκόπευε να ενεργοποιήσει το μέτρο και επιπλέον στην συνέχεια άρχισε να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο ίδιος απλώς εφαρμόζει έναν νόμο που ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο.

Η αλήθεια είναι ότι η Χαριλάου Τρικούπη τραβάει το σκοινί στην κόντρα με τον υπουργό Υγείας γιατί θεωρεί ότι παρά τις συμφωνίες που έχουν γίνει σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζεται από τους υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας ως ο φτωχός συγγενής της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες παράγοντες του ΠΑΣΟΚ είχαν πολύωρες συσκέψεις με τον υπουργό Υγείας κατά τις οποίες και ο ίδιος ο υπουργός-σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη- άφηνε να εννοηθεί ότι θα επανεξετάσει το μέτρο ή θα βρει ισοδύναμα

Γι΄ αυτόν τον λόγο το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να βγάλει στην σέντρα τον κ. Γεωργιάδη θυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του με τις οποίες έλεγε ότι εξετάζει ακόμη και την πιθανότητα απόσυρσης του εισιτηρίου των 25 ευρώ!

Να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο άδειασμα δεν άρεσε καθόλου στον υπουργό ο οποίος επικοινώνησε με παράγοντες του ΠΑΣΟΚ ζητώντας τους εμμέσως πλην σαφώς να χαμηλώσουν τους τόνους.

Όμως από το ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν ότι αυτό δεν θα περάσει και ότι «όσο ο Γεωργιάδης προκαλεί τόσο θα παίρνει τις απαντήσεις του».