«Κοινωνικά δίκαιο και απαραίτητο» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το μέτρο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπεραμυνόμενος του μέτρου και απαντώντας στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του ακόμη και από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι ο σχετικός νόμος -όπως είναι ψηφισμένος – δεν προέβλεπε καμία απολύτως εξαίρεση για κανέναν. «Τις εξαιρέσεις τις βάλαμε εμείς μετά από διαπραγματέυσεις με την τρόικα», επεσήμανε ο υπουργός.

Επανέλαβε ακόμη ότι η καταβολή των 25 ευρώ γίνεται μόνο στην περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστεί να νοσηλευθούν μία νύχτα σε δημόσιο νοσοκομείο, διευκρινίζοντας ότι αξαιρούνται μία σειρά κατηγοριών όπως οι χρονίως πάσχοντες, οι περιπτώσεις βραχείας νοσηλείας ή άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

Σε ό,τι αφορά τους άνεργους, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εξαιρεθούν, ενώ σημείωσε τέλος ότι σε μία σειρά ευρωπαϊκών χωρών δεν μπαίνει κανενας εντελώς δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.