Για την γενικευμένη έκπτωση της τάξεως του 70% στις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές, κατά τις περιόδους της αιθαλομίχλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του το ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας δυο επιπλέον προτάσεις.

«Όπως έχουμε τονίσει, το πρόβλημα της αιθαλομίχλης είναι πολυπαραγοντικό και η αντιμετώπισή του χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια. Σε αυτό το πλαίσιο επαναφέρουμε τις υπόλοιπες προτάσεις  που έχουμε καταθέσει», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ, προτείνει την άμεση εφαρμογή ενός συστήματος «χρονοθυρίδας», μέσα στην όποια θα είναι εφικτή, σε καθορισμένα σημεία, η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης αυστηρά για οικιακή χρήση με μειωμένο ΕΦΚ,  αντί της καταβολής επιδόματος θέρμανσης, χωρίς κίνδυνο τροφοδότησης του λαθρεμπορίου και χωρίς ουσιαστικά πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος.

Επιπλέον, προτείνεται η επιτάχυνση της καταβολής του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους, ώστε να ενισχυθεί η αξιοπιστία του συστήματος.

«Υπάρχει η διάσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Συνεπώς, όσα σπίτια δεν έχουν οικονομικό λόγο να χρησιμοποιούν ξύλο ή πέλετ για θέρμανση και διαθέτουν θερμαντικά μέσα με ηλεκτρικό ρεύμα ή πετρέλαιο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγουν τις κρίσιμες ημέρες του φαινομένου της αιθαλομίχλης  τα μέσα αυτά, για περιβαλλοντικούς λόγους που αφορούν όλη την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.