Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τις διεργασίες που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Όπως ισχυρίζονται είχαν από καιρό διαβλέψει την κρίση στην οποία μπαίνει το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον ταυτιστεί σε απόλυτο βαθμό με την ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά.

Με δεδομένο ότι η Κουμουνδούρου δεν επιθυμεί – σε αυτή τουλάχιστον την φάση-  να φιλοξενήσει κομματικά όσους δραπετεύσουν από το ΠΑΣΟΚ , βλέπει με συμπάθεια την δημιουργία κινήματος βουλευτών και στελεχών μέσα στο  ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε μία αντιμνημονιακή βάση.

Έδιναν λοιπόν ιδιαίτερη σημασία στην επιστολή των 75 στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εγκαταλείψει την κυβερνητική συνεργασία και να συνεργαστεί με τις δυνάμεις τις αριστεράς παραπέμποντας ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το να δημιουργηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ένα πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα μπορούν να «ακουμπήσουν όσοι θέλουν να συνεργαστούν μετεκλογικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». 

Έτσι  στελέχη με κοινό παρελθόν από την ΔΗΜΑΡ βρίσκονται σε στενή επαφή με την Αριστερή Προοπτική και με στελέχη  όπως ο Ανδρέας Νεφελούδης και ο Στέφανος Μπαγεώργος, αλλά και με τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά και Θόδωρου Παραστατίδη,- οι οποίοι αναμένεται να ανακοινώσουν τις κινήσεις τους το επόμενο διάστημα- προκειμένου να καταλήξουν πάνω σε ποια βάση μπορεί να υπάρξει  συνεργασία. Ακόμα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστό και εάν και πως θα προχωρήσει η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Λούκα Κατσέλη.

Όλες αυτές οι κινήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των προετοιμασιών που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  προκειμένου να είναι έτοιμο στην περίπτωση που γίνουν οι βουλευτικές εκλογές συντομότερα από το καλοκαίρι αφού όπωπιστεύουν δεν αποκλείεται να στηθούν οι κάλπες ακόμα και τέλη Μαρτίου.

Προφανώς όμως οι κινήσεις αυτές θα φέρουν και εντάσεις και διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως είναι γνωστό άλλοι διαφωνούν με την συνεργασία  με την ΔΗΜΑΡ , άλλοι με το ΠΑΣΟΚ και φυσικά άλλοι με την Λούκα Κατσέλη. Ιδωμεν....