Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Τα μεγάλα έργα μειώνουν την ανεργία και δίνουν ελπίδα, δήλωσε από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων, ο πρωθυπουργός.

Πέραν του Πρωθυπουργού, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων διεξήχθη παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, βουλευτών του νομού και των λοιπών πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της πόλης και του νομού, καθώς και πλήθους πολιτών που αψήφησαν την έντονη βροχή.

Ο πρωθυπουργός φτάνοντας στον χώρο της τελετής αγιασμού των υδάτων έγινε δεκτός με επευφημίες και χαιρέτισε αρκετούς φίλους, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά.

«Εύχομαι να λάμπει πάντα, μέσα σε όλους μας ,το φως της Πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έπειτα από την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας, επισκέφτηκε το εργοτάξιο της περιμετρικής οδού της πόλης και ενημερώθηκε για την κατασκευή της γέφυρας του Νέδοντα.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς προήδρευσε σύσκεψης με τοπικους παράγοντες για την κατασκευή των έργων, ενώ σε δήλωσή του αναφέρθηκε στην στρατηγική της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας μέσα από την κατασκευή τέτοιων έργων.

«Οι καινούργιες γέφυρες, οι δρόμοι και οι αυτοκινητόδρομοι που ξεκινούν πια σε όλη την Ελλάδα δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος. Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο γρήγορα, τους ανθρώπους και τα εμπορεύματα αλλά γιατί κυρίως δημιουργούν θέσεις εργασίας. Και αυτό είναι για εμάς είναι η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση και δίνει ελπίδα στους πολίτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς πισκέφθηκε και το μέγαρο Χορού το οποίο ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι  που θα υπηρετεί τον πολιτισμό, αλλά θα μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια και άλλες μεγάλες διοργανώσεις.