Σε αναβολή, πιθανότατα λίγων ημερών, φαίνεται πως οδηγείται η επίσκεψη στην Αθήνα της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, μετά από παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο Μάρτιν Σούλτς, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ενημερωτικό μήνυμα της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται ότι«ο Πρόεδρος Σούλτς και ο Πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί», όπως τουλάχιστον αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητη η κυβέρνηση

Για πανικόβλητη κυβέρνηση, η οποία, με την αρωγή του κ. Σούλτς, «σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις  του μνημονίου» κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

«Αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα όφειλε να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής για να αναδείξει την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και την ανάγκη εγκατάλειψης των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, γιατί τις υπηρέτησε σκορπώντας τη δυστυχία στη χώρα του», σημειώνεται στη δήλωση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση και ετοιμάζεται για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας  της χώρας μας.

«Ό,τι προσπάθειες και αν κάνουν, όμως, δεν μπορούν να αποφύγουν τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αποφύγουν την οργή του ελληνικού λαού», είχε δηλώσει νωρίτερα για το θέμα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.