Στο λιμάνι της Μεγίστης βρέθηκε για να παρακολουθήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον Καθαγιασμό τον Υδάτων, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.
 
Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε το στρατόπεδο «Λοχία Σάββα Νικολάου», μετέβη στα στρατιωτικά φυλάκια των νήσων Στρογγύλης και Ρω και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» Δέσποινας Αχλαδιώτη. Η επίσκεψη στο ακριτικό αυτό νησί έχει συμβολικό χαρακτήρα και η παρουσία εκεί αξιωματούχων της κυβέρνησης προκαλεί πάντα ένονη ενόχληση στην Τουρκία.
 
Ωστόσο η Ελληνική κυβέρνηση συνεχώς δίνει το παρόν σε κάθε ακριτική γωνιά της χώρας υπογραμμίζοντας ότι δεν απεμπολεί κανένα κυριαρχικό δικαίωμα παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ΑΟΖ του Καστελόριζου.
 
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Γιορτάσαμε σήμερα τα Θεοφάνεια εδώ στο ακριτικό Καστελόριζο, ένα σημείο με υψηλούς εθνικούς, πατριωτικούς και παραδοσιακούς συμβολισμούς.
 
Σήμερα ο ελληνισμός γιορτάζει την ημέρα του φωτός. Και το φως έχει έναν ανώτερο, σημαντικό, ευγενή συμβολισμό. Σημαίνει διαφάνεια, σημαίνει ειλικρίνεια, σημαίνει αλήθεια. Αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται η πορεία των Ελλήνων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς» τόνισε με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις μίζες.
Ολοκληρώνοντας ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι στο : «στο τέλος θα λάμψει το αισιόδοξο φως ενός καινούριου αισιόδοξου μέλλοντος για την πατρίδα μας. Αυτό ευχόμαστε και για αυτό αγωνιζόμαστε».