Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Πανικός και φόβος επικρατεί στην κυβέρνηση για την έρευνα που διεξάγει η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής για τις επιπτώσεις του μνημονίου στην Ελλάδα. Αυτό ισχυρίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλουν την κίνηση της κυβέρνησης να αναβάλει την επίσκεψη της επιτροπής προκειμένου να ην διαταραχθεί το κλίμα εν όψει της ελληνικής προεδρίας.

Χθες ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής έδωσε στην δημοσιότητα το πρωτότυπο κείμενο της Ευρωβουλής σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σουλτς, σε συνεννόηση με τον Αντ. Σαμαρά ανέβαλαν την επίσκεψη των στελεχών του ευρωκοινοβουλίου στην χώρα μας.

«Αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα όφειλε να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής για να αναδείξει την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και την ανάγκη εγκατάλειψης των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, γιατί τις υπηρέτησε σκορπώντας τη δυστυχία στη χώρα του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ακόμα ότι όλα αυτά έγιναν εν όψη της πανηγυρικής εκδήλωσης που θα γίνει την Τετάρτη στο Ζάππειο για την ανάληψη της Ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα και προκειμένου να μην χαλάσει η φιέστα.

«Η παρουσία της Επιτροπής θα έδινε την ευκαιρία να ακουστούν ξανά τα ερωτήματα για τις τεράστιες ευθύνες όσων μας έβαλαν στα δεσμά των συνεχών μνημονίων και όσων χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο μιας νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής Ευρώπης» ανέφερε ο Νίκος Χουντής.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η επικεφαλής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς κ. Τσίμερ θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου για τους ακριβείς λόγους της ματαίωσης της επίσκεψης.