Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ζήτημα συνολικής λειτουργίας της κυβέρνησης και συμπεριφοράς από ορισμένους γαλάζιους υπουργούς απέναντι στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσει στην σημερινή συνάντησή του στις 6 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει ενοχληθεί από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση, κάτι που δεν έκρυψε στην χθεσινοβραδινή σύσκεψη με συνεργάτες του.

Ο κ. Βενιζέλος θα πει στον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι ανεπίτρεπτο ο δεύτερος κυβερνητικός εταίρος να μην υπολογίζεται όταν κάνει προτάσεις ή ακόμη και να λοιδορείται όταν αντιδρά σε αποφάσεις όπως αυτή για την εφαρμογή του μέτρου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί.

Όπως έγραψε το newpost το θέμα των 25 ευρώ ήταν το κερασάκι στην τούρτα αφού το άσχημα κλίμα στην κυβέρνηση προκάλεσε η ανακοίνωση εκ μέρους του Γιάννη Βρούτση για το επίδομα του ΕΚΑΣ στους αναπήρους την ίδια στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας είχε απορρίψει τροπολογία που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Επίσης, αν και η Χαριλάου Τρικούπη υποδέχτηκε θετικά τις προτάσεις Αβραμόπουλου για τα εξοπλιστικά θεωρεί ότι και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αγνόησε το ΠΑΣΟΚ γιατί ουσιαστικά αυτή είναι μία αφ υψηλού νοοτροπία που κουβαλούν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει σήμερα στον πρωθυπουργό το θέμα των 25 ευρώ και θα ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να εξεταστούν τα αιτήματα είτε για απόσυρση είτε για εφαρμογή του σε ειδικές περιπτώσεις ώστε να εξαιρεθούν οι περισσότεροι ασθενείς.  

Επίσης θα θέσει εκ νέου το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους ανασφάλιστους και στους άνεργους.

Την ίδια ώρα που ο κ. Βενιζέλος θα τα λέει με τον κ. Σαμαρά στο Μαξίμου, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκέπτεται στο υπουργείο Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη στον οποίο και θα θέσει εκ νέου τα αιτήματά της για τα 25 ευρώ.