Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η τοποθέτηση του δικηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού -ο οποίος αναζητείται μετά την παραβίαση του όρου της καθημερινής παρουσίας σε αστυνομικό τμήμα στη διάρκεια της άδειας του- Φρ.Ραγκούση, που χαρακτήρισε την εξαφάνιση του καταδικασμένου για την 17 Νοέμβρη «πολιτική στάση, συνεπή με την επαναστατική δράση του». 

Για «ανατριχιαστική δήλωση» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι «οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατουμενοι».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε: «Το πώς διέφυγε του ελέγχου των αρχών θα διερευνηθεί και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αποτελέσματα και στον εντοπισμό του».

Ο Σίμος Κεδίκογλου χαρακτήρισε ανατριχιαστική τη δήλωση του Φρ.Ραγκούση περί «επαναστατικού καθήκοντος» του Χριστόδουλου Ξηρού και τόνισε: 

«Αποδεικνύεται ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι απλοί κρατούμενοι.

Αν θεωρούσαν καθήκον τους να αποδράσουν και να επιτεθούν στην κοινωνία, η κοινωνία θα πρέπει να πάρει μέτρα. Η Δημοκρατία δίνει τα ίδια δικαιώματα για όλους, αλλά πρέπει να προστατευθεί. Όταν έχεις να κάνεις με περιπτώσεις αμετανόητων, επιβεβαιώνεται αυτές οι εκτιμήσεις μας».