Κεφαλογιάννη: Χρονιά ευθύνης το 2014 για τον τουρισμό

Κεφαλογιάννη: Χρονιά ευθύνης το 2014 για τον τουρισμό

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με αντικείμενο τον σχεδιασμό της νέας τουριστικής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν οι ευοίωνες προβλέψεις για το 2014 την οποία χρονιά η Όλγα Κεγαλογιάννη χαρακτήρισε ως «χρονιά ευθύνης» για τον τουρισμό και πρόσθεσε ότι «το ζητάμε απ΄ όλους, να σεβόμαστε τους νόμους να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη εργασία». 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε οτι οι 30 πιο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί εως τις 8 το βράδυ, ενώ ο κ. Βρούτσης είπε ότι ο τουρισμός βοήθησε στη σταθεροποίηση της ανεργίας και πως το 2014 θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωσή της. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης προέβλεψε αφίξεις 18 εκατομμυρίων τουριστών τη νέα χρονιά με τις πιο μετριοπαθείς προβλέψεις υπό την προϋπόθεση της πολιτικής σταθερότητας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο