Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με αντικείμενο τον σχεδιασμό της νέας τουριστικής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν οι ευοίωνες προβλέψεις για το 2014 την οποία χρονιά η Όλγα Κεγαλογιάννη χαρακτήρισε ως «χρονιά ευθύνης» για τον τουρισμό και πρόσθεσε ότι «το ζητάμε απ΄ όλους, να σεβόμαστε τους νόμους να καταπολεμήσουμε την αδήλωτη εργασία». 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε οτι οι 30 πιο σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί εως τις 8 το βράδυ, ενώ ο κ. Βρούτσης είπε ότι ο τουρισμός βοήθησε στη σταθεροποίηση της ανεργίας και πως το 2014 θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωσή της. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης προέβλεψε αφίξεις 18 εκατομμυρίων τουριστών τη νέα χρονιά με τις πιο μετριοπαθείς προβλέψεις υπό την προϋπόθεση της πολιτικής σταθερότητας.