Αηδία και απογοήτευση εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για τις υποθέσεις Λιάπη-Καμμένου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, δήλωσε ότι και οι δύο καταγγελίες είναι θεμελιωμένες. «Αυτό που λένε είναι κυρίαρχη ιδεολογία – και το ακούτε πάρα πολλές φορές. Θυμάμαι ότι έρχονταν άνθρωποι στο γραφείο μου και μου έλεγαν ότι έχουν κάνει το ένα και το άλλο κι εγώ τους έλεγα ότι έχουν παρανομήσει. Και απαντούσαν ''μα, Θόδωρε, ο ένας έχει κάνει το ένα και ο άλλος το άλλο''…», είπε.

Όσον αφορά στον Πάνο Καμμένο, ο κ. Παγκάλος σημείωσε πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων το 1990 είχε εκφράσει τη βούλησή του να κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ.

«Το 1990, στις «μεσαίες» εκλογές, είχαμε κάνει μια επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Ήταν ο Παρασκευάς Αυγερινός, ο Παντελής Οικονόμου και εγώ. Κάποια στιγμή, ο Οικονόμου, που ήταν τότε στη νεολαία, ήρθε και μου είπε ότι υπάρχει ένας νέος που λέγεται Καμμένος, από τη γνωστή οικογένεια με τα αυτοκίνητα, και θέλει να κατέβει με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Και θα μπορούσε μάλιστα να συμβάλλει αισθητά και στον οικονομικό αγώνα του κόμματος. Φαντάζομαι ναι (θα μας στήριζε οικονομικά η οικογένειά του)», ανέφερε και συνέχισε:

«Εγώ είδα ότι αυτό το παιδί απείχε πάρα πολύ από την άκρη της άκρας Δεξιάς και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Το είπα στον Οικονόμου, ο οποίος το απεδέχθη και έτσι δεν ευτύχησε η διαμεσολάβηση και δεν εισπράξαμε και τα χρήματα που θα μας έδινε ο Καμμένος. Μετά, νομίζω, έβαλε υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. και δεν βγήκε στις πρώτες εκλογές, αλλά στις επόμενες. Ήθελε πάση θυσία να πολιτευτεί, αλλά δεν θα μπορούσα να έχω ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κάποιον που είχε μια φρασεολογία περίπου της σημερινής Χρυσής Αυγής».

«Τα περί διαγραφής χρέους τα λένε μισής σφαλιάρας άνθρωποι»

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος όσους πιστεύουν πως η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί το επόμενο, εξάμηνο διάστημα της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να πετύχει μια «χρυσή» λύση στο πρόβλημα του χρέους της, λέγοντας πως τέτοιες απόψεις διαδίδουν «μισής σφαλιάρας άνθρωποι»!

Είπε συγκεκριμένα: «Όσοι μας δάνεισαν έχουν πάρει τα λεφτά τους πίσω μαζί κι ένα λογικό κέρδος. Αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι να τους πείσουμε να εγκαταλείψουν ένα μέρος από τα μελλοντικά τους κέρδη, δηλαδή να συμφωνήσουν σε μια μείωση επιτοκίων με παράλληλη επιμήκυνση της διάρκειας των αποπληρωμών. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πλήρη διαγραφή χρέους, αυτά τα λένε μισής σφαλιάρας άνθρωποι…».