Να απομακρυνθεί άμεσα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζητάει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σε δήλωσή της η κ. Χρυσοβελώνη χαρακτηρίζει τον υπουργό Υγείας ως ανεπαρκή και επικίνδυνο προσθέτοντας ότι αγνοεί διατάξεις νομοσχεδίων. Στο πλαίσιο αυτό ζητάει από τον πρωθυπουργό ή «να τον απομακρύνει άμεσα ή να φροντίσει για την ταχύρυθμη επιμόρφωσή του σε βασικά νομικά και διοικητικά θέματα». 

«Ο υπουργός Υγείας είναι ανεπαρκής και επικίνδυνος. Δήλωσε σχετικά με την επιβολή του 25ευρου χαρατσιού στους ασθενείς για νοσηλεία τους σε δημόσια νοσοκομεία πως «για να ισχύσουν οι εξαιρέσεις πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση», αγνοώντας την σχετική διάταξη νόμου (συγκεκριμένα την Υποπαράγραφο ΙΒ2 του ν. 4093/12) που ψήφισε η Βουλή δίνοντας του τη δυνατότητα με κοινή υπουργική απόφαση να εξαιρέσει συγκεκριμένες κατηγορίες νοσηλευομένων από το εν λόγω μέτρο. 

Ο κ. Σαμαράς πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα ή τουλάχιστον να φροντίσει για την ταχύρυθμη επιμόρφωσή του σε βασικά νομικά και διοικητικά θέματα» αναφέρει η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.