Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις εξελίξεις σχετικά με την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σε δηλώσεις του μετά την  ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά της επιτροπής που έδωσε την άδεια, ενώ ανακοίνωσε ότι τροποποιείται το καθεστώς ώστε να μην χορηγούνται άδειες σε καταδικασθέντες για τρομοκρατία.

Παράλληλα τόνισε ότι εντός των επομένων 100 ημερών θα λειτουργήσει η φυλακή υψίστης ασφαλείας για όσους κρίνονται ως «επικίνδυνοι».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι καταδικασθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση δεν θα λαμβάνουν άδειες εξόδου από τις φυλακές.

Ακόμη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μη χορηγούνται άδειες και σε όσους έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα.