Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Κώστα Παπαπολυχρονίου, εκφράζοντας ταυτόχρονα και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου γεννήθηκε το 1936 στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας. Καταγόταν από εργατική οικογένεια. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν στα «Τσιμέντα Χάλυψ». Ήταν δικηγόρος στο επάγγελμα.

Εντάχθηκε στο ΚΚΕ το 1956 και δούλεψε στην παράνομη οργάνωση Ελευσίνας- Ασπροπύργου και από στελεχιακές θέσεις στην οργάνωση του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό Αττικής το 1977 και το 1981.

Διετέλεσε δήμαρχος Ασπροπύργου κατά την περίοδο 1986 - 1994 και δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου κατά την περίοδο 1975- 1998.

Από το 2002 έως το 2010 ήταν επικεφαλής του νομαρχιακού ψηφοδελτίου της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης στη Δυτική Αττική.

«Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε μαχητικά δίπλα στο ΚΚΕ και την πάλη του λαού» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος.

Η κηδεία του Κώστα Παπαπολυχρονίου θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στην εκκλησία Αγ. Αναργύρων (Παραλία Ασπροπύργου).

TAGS