Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξέδωσε την εγκύκλιο με την οποία θα αποσυρθεί την Τετάρτη το μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του newpost.gr για συμφωνία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για κατάργηση του μέτρου.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου συμφώνησαν να καταργηθεί το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και ως ισοδύναμο μέτρο για την κάλυψη των 40 εκατ. ευρώ, να ισχύσει αύξηση 5 λεπτών του ευρώ στα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού. «Η αλλαγή έγινε για λόγους υγείας, όχι για δημοσιονομικούς» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται και από την πλευρά του να καταθέσει την τροπολογία για την αύξηση στα τσιγάρα. 

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και ζητήματα περί εύρυθμης λειτουργίας της κυβέρνησης, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου, καθώς και η προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας σε συνδυασμό με τις προτεραιότητες της Ελλάδας. 

Την ίδια ώρα, τους δύο άνδρες, απασχόλησε και η γραμμή που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα.