Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, στην Κουμουνδούρου «επιμένουν να συκοφαντούν, επιδεικνύοντας έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό και αποδεικνύοντας πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δυσφήμιση της χώρας, ακόμα και με τον πιο εξωφρενικό τρόπο».

Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η καλύτερη απάντηση στη λάσπη είναι τα γεγονότα και υπενθύμισε ότι:

- Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης απόφασης του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργάνου, με πλήρη ανεξαρτησία και αυτοτέλεια.
- Ο ορισμός της ημερομηνίας και η ανακοίνωσή της αποτελεί αποκλειστικό ζήτημα του Ευρωκοινοβουλίου. Το ίδιο ισχύει και για την ολιγοήμερη αναβολή της, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του προέδρου και του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Ο εκπρόσωπος του κ. Σουλτς τόνισε μάλιστα ότι «η απόφαση για την αναβολή ελήφθη από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου μετά από διαβούλευση με τους δύο εισηγητές της επιτροπής» και ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έθεσε κανενός είδους αίτημα σε σχέση με την έλευση της αντιπροσωπείας».
- Οι λόγοι της αναβολής, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες πηγές, ήταν το φορτωμένο πρόγραμμα του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου  και προέδρου της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, καθώς και ζητήματα προγραμματισμού, λόγω των εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας.