Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Στην απόφαση για κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αποφάσισαν με τον κ. Σαμαρά την κατάργηση του μέτρου του εισιτηρίου των 25 ευρώ και την αντικατάστασή του με αύξηση κατά 0,05 ευρώ στην τιμή του πακέτου των τσιγάρων και του καπνού, προσθέτοντας ότι η αλλαγή αυτή έγινε με ήπιο τρόπο που αφορά θέμα υγείας και όχι δημοσιονομικά.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος για το θέμα αυτό είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαμαρά τις προηγούμενες ημέρες και σήμερα την ώρα που ελήφθη η απόφαση ενημέρωσε τηλεφωνικά την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το ζήτημα.

Στα υπόλοιπα θέματα της συνάντησης σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, συζητήθηκε η προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας σε συνδυασμό με τις προτεραιότητες της Ελλάδας, ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα για την διαπραγμάτευση με την τρόικα. 

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος, αναφορικά με την σημερινή αποκλιμάκωση των spreads είπε ότι ο διεθνής ιδιωτικός τομέας επενδύει στην Ελλάδα.

Σε άλλη δήλωσή του για το θέμα της εξαφάνισης του Χριστόδουλου Ξηρού, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση ότι η Ελλάδα διαφέρει από τις άλλες χώρες στο θέμα της ασφάλειας, η αστυνομία κινείται στοχευμένα».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι συζήτησαν και θέματα λειτουργίας της κυβέρνησης για τα οποία θα υπάρξουν αποφάσεις το επόμενο διάστημα, οι οποίες όπως είπε θα κινούνται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας.