Με εγκύκλιο που εξέδωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης καταργούνται 3 εγκύκλιοι που προέβλεπαν την είσπραξη των 25 ευρώ, από τους ασθενείς για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Από αύριο το μέτρο θα πάψει να ισχύει με βάση τη νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε απόψε , όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πιο συγκεκριμένα με τους Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα.

«Βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο από το υπουργείο Οικονομικών και είναι η επιβολή επιπλέον 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρων ή καπνού, φόρος υπέρ του ΕΣΥ» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης που εξήγησε ότι μετά την εξέλιξη αυτή δεν υπάρχει λόγος να ισχύσει το εισιτήριο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βεβαίως εξέφρασε την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως σας είπε και ο υπουργός Υγείας, βρήκαν τη λύση του ισοδυνάμου, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι».
 
Ως καρδιολόγος, πρόσθεσε ότι «αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος».