Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού  Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη με αφορμή ρυθμίσεις σχετικά με το ΤΕΕ.

Ειδικότερα, στις νομοτεχνικές αλλαγές που προχώρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προβλέπεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα στο ΤΕΕ να συμμετέχει από κοινού με φορείς του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με εκπαιδευτικά ιδρύματα και με επαγγελματικούς φορείς σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να ιδρύει επιστημονικά ή επαγγελματικά Τμήματα, να λειτουργεί και ως υπηρεσία μίας στάσης στη συγκέντρωση δικαιολογητικών και να εγγράφει όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν τεχνική δραστηριότητα.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε έκανε λόγο για «σκάνδαλο» και ζήτησε να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις προκειμένου να συζητηθούν, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο είχε πράξει ο πρώην υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης.

«Ποιο είναι το σκάνδαλο; Είναι μόνο στο μυαλό του», απάντησε ο  υπουργός Υποδομών και εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην πρόεδρο της Βουλής σημειώνοντας ότι επιχειρεί να ρυθμίσει μια εκκρεμότητα ετών και "κάθε φορά βρίσκεται ένας κύριος Κακλαμάνης και μου ζητά να το πάρει πίσω. Σας δηλώνω ότι δεν το παίρνω πίσω. Θα είναι ντροπή να το πάρω πίσω».

Ο κ. Κακλαμάνης άρχισε να διαμαρτύρεται από το έδρανό του. Η προεδρεύουσα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά έκανε παρατηρήσεις στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι δεν σέβεται τον Κανονισμό και ζητά από το Προεδρείο να ασκήσει λογοκρισία σε όσα λέει ο Υπουργός.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέμεινε λέγοντας ότι «ρόλος μου δεν είναι να υπερασπίζομαι ορισμένα κλαδικά συμφέροντα» και πρόσθεσε: «Αυτοί που είναι απέξω λένε τα ίδια λόγια: «αφήστε το να το συζητήσουμε». Το συζητάμε χρόνια», αλλά «έτσι διαιωνίζουμε την ύπαρξη κάποιων που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές».

«Ο υπουργός που ζήτησε να πάρω πίσω τη λέξη σκάνδαλο όφειλε να βουτήξει την γλώσσα του στο μυαλό», απάντησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής καταγγέλλοντας ότι «οι διατάξεις αυτές είχαν δοθεί από μανδαρίνους του υπουργείου που βρίσκονται στο ΤΕΕ».

Ο υπουργός από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι εμμένει στις ρυθμίσεις και κάλεσε τους Βουλευτές να τις ψηφίσουν, ενώ επεσήμανε ότι ο κ. Κακλαμάνης δεν απέδειξε που έγκειται το σκάνδαλο. 

Στη συζήτηση παρενέβη ο Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι επί υπουργίας του απέσυρε την διάταξη διότι τότε διαφωνούσε το πλειοψηφόν κόμμα που ήταν το ΠΑΣΟΚ.