current views are: 1

8 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση04:59

«Λίρα 100» για το ΠΑΣΟΚ η απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Γελούν κάτω από τα μουστάκια τους στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόσυρση του 25ευρου κατά την εισαγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία.

Δημοσίευση 04:59’
αρθρο-newpost

Γελούν κάτω από τα μουστάκια τους στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόσυρση του 25ευρου κατά την εισαγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Γελούν κάτω από τα μουστάκια τους στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόσυρση του 25ευρου κατά την εισαγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία.
Στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι δεν κέρδισαν μόνο επικοινωνιακά αλλά και πολιτικά καθώς ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω το μέτρο και να δώσει οδηγίες ώστε να αναζητηθούν άλλες ισοδύναμες πηγές εσόδων. Μ’ αυτόν τον τρόπο,  λένε, αποκαθίσταται μία κοινωνική αδικία που θα λειτουργούσε και πάλι εις βάρος αδυνάμων και οικονομικά ασθενέστερων ομάδων. 

Η μεγάλη και ανομολόγητη όμως επιτυχία για το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο «κόντεμα» του Άδωνι Γεωργιάδη από τον Αντώνη Σαμαρά καθώς ο πρωθυπουργός προτίμησε να αδειάσει τον υπουργό του από το να προκαλέσει στην παρούσα κρίσιμη χρονική στιγμή ρήγματα στην συνοχή της κυβέρνησης. 

Η πραγματικότητα είναι ότι  ο υπουργός Υγείας έχει καθίσει τους τελευταίους μήνες στον λαιμό αρκετών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είτε άμεσα είτε πιο έμμεσα έχουν καταγγείλει τον κ. Γεωργιάδη πως κάνει παιχνίδια με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Προ διμήνου το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει ακόμη και μέσα στην Βουλή τις νέες ρυθμίσεις που προώθησε ο υπουργός Υγείας για την εγκατάσταση τομογράφων αλλάζοντας τα πληθυσμιακά κριτήρια ως προς την δυνατότητα να πάρει άδεια λειτουργίας ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. 

Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προχώρησαν και σε διαβήματα διαμαρτυρίας για την στάση του κ. Γεωργιάδη ακόμη και προς τον πρόεδρό τους Ευάγγελο Βενιζέλο συμβουλεύοντάς τον να μην ενθαρρύνει  τον υπουργό Υγείας.  Ο κ. Βενιζέλος φάνηκε πως πείστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στριμώξει τον υπουργό όταν εκείνος χωρίς προηγουμένως να τον ενημερώσει προχώρησε «μονομερώς» στην εφαρμογή του μέτρου των 25 ευρώ,  την ώρα που όπως υποστηρίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη, υποσχόταν επανεξέταση του θέματος και  άφηνε να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρξουν πολλές εξαιρέσεις των κοινωνικά αδύναμων. 

Το θέμα Γεωργιάδη έδωσε την ευκαιρία στον κ. Βενιζέλο να θέσει και πάλι ζήτημα καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης καταγγέλλοντας στον πρωθυπουργό ότι κάποιοι «γαλάζιοι» υπουργοί αγνοούν επιδεικτικά τον δεύτερο κυβερνητικό εταίρο και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ενημερώσουν το ΠΑΣΟΚ για σημαντικές πρωτοβουλίες. 

Το κατά πόσο πάντως η επιτυχία του ΠΑΣΟΚ να προκληθεί η απόσυρση του μέτρου των 25 ευρώ θα έχει απήχηση στην κοινωνία θα φανεί από τις επόμενες δημοσκοπήσεις.


σχετικα αρθρα