«Δεν θεωρώ προσωπική ήττα την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία», ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «δεν το θεωρώ προσωπική μου ήττα γιατί ήταν ένα από τα τρία μέτρα που είχα προτείνει», υποστήριξε και τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ιεραρχία, δεν αδειάζει κανείς κανέναν, ο πρωθυπουργός κυβερνάει».

Επίσης εξήγησε ότι η απόφαση για την αύξηση της τιμής των τσιγάρων λήφθηκε από κοινού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Επεξεργαστήκαμε διάφορα σχέδια και είχαμε πει ότι όταν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα θα μπορούσε να καταργηθεί το μέτρο του εισιτηρίου. Όταν ένα μέτρο δεν θα ισχύει, θα πρέπει να λέμε τι μπαίνει στη θέση του» απάντησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα μιλώντας για το ένα ευρώ ανά συνταγή που ισχύει από σήμερα, είπε ότι: «αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ, δεν το κρατάει ο φαρμακοποιός», τονίζοντας ότι αυτό το μέτρο ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.