Την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του τρόπου λειτουργίας του συμβουλίου φυλακών που χορηγεί άδειες στους κρατούμενους υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μετά το περιστατικό με τον Χριστόδουλο Ξηρό, για το οποίο τόνισε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

«Πρόκειται για μια δυσάρεστη κατάληξη της χορήγησης άδειας σε έναν κρατούμενο καταδικασμένο τρομοκράτη και από εκεί και πέρα πρέπει να διερευνηθεί το πώς έγινε αυτό, να αποδοθούν ευθύνες και να εντοπιστεί εκ νέου ο καταζητούμενος πλέον τρομοκράτης», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει 7 άδειες σε διάστημα 18 μηνών. «Δεν γνωρίζω πολλοί κρατούμενοι να τις παίρνουν», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά διέψευσε τα περί έντασης στη σχέση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και πρόσθεσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει πάρει τη θέση ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος χορήγησης αδειών.

Σε ό,τι αφορά την εξαγγελία για κατασκευή φυλακής υψίστης ασφαλείας σε 100 ημέρες, διευκρίνισε ότι δεν θα είναι μια καινούρια φυλακή αλλά θα εξοπλιστεί κατάλληλα ένα υφιστάμενο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, όπως είπε, είναι και το μπλοκάρισμα των κινητών τηλεφώνων.