current views are: 1

8 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση11:58

ΝΔ: Σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία – Κουμουνδούρου: Κοτσάνες, μπαρούφες

Νέα σφοδρή κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε το ζήτημα της τρομοκρατίας, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Δημοσίευση 11:58’
αρθρο-newpost

Νέα σφοδρή κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε το ζήτημα της τρομοκρατίας, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Νέα σφοδρή κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε το ζήτημα της τρομοκρατίας, με αφορμή την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» η οποία “προβάλλει στους συμμάχους του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη τον Αντόνιο Νέγκρι, που καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση από την Ιταλική Δικαιοσύνη για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία”». 

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και σε παλαιότερα δημοσιεύματα της Αυγής που «ζητούσε την χορήγηση αδείας εξόδου από την φυλακή για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού». Η Συγγρού επισήμανε ότι «είναι γνωστές οι θέσεις (και οι σχέσεις) του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Άλλωστε παραμένουν -μέχρι και σήμερα- επίλεκτα στελέχη του, οι κεντρικοί μάρτυρες και οι δικηγόροι υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν. Ίσως γι αυτό δεν ψέλλισε λέξη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόδραση του δολοφόνου Χριστόδουλου Ξηρού».

Οργισμένη ήταν η απάντηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού με ανακοίνωσή του, ανέφερε:

«Αν και μας έχει συνηθίσει σε παραληρήματα το γραφείο Τύπου της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ως ακραίους και τρομοκράτες σχεδόν όλους όσους υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, δεν αρκείται σε αυτό και σήμερα ξεπερνάει τον εαυτό του φτάνοντας να καταγγείλει και όσους τον υποστηρίζουν στην Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την ταύτιση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία.  Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «το πρώτο ανέκδοτο της χρονιάς», για «κοτσάνες» και «μπαρούφες», αναφέροντας, χαρακτηριστικά, οτι «η γελοιότητα αυτής της κυβέρνησης δεν έχει όρια». 

«Γελάει (σ.σ. ο Πάνος Σκουρλέτης) με το γεγονός ότι τον Τσίπρα στηρίζει ο Αντόνιο Νέγκρι που καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία; γελάει για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει την αποφυλάκιση των Κουφοντίνα, Γιωτόπουλου και Ξηρού;» ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, στην αντιπαράθεσή τους στην εκπομπή. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε ανακοίνωση της κυρίας Ασημακοπούλου η οποία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπιζονται τη 17Ν. «Τα ψέματα του κόμματός του τελείωσαν. Καλούμε τον κ. Τσίπρα, αντί για τις αμήχανες απαντήσεις, άμεσα:
-να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης της 17Ν
-να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποκαλούν «πολιτικούς κρατούμενους» τους δολοφόνους της 17Ν
-να διαγράψει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για την «απελευθέρωση» Κουφοντίνα και Γιωτόπουλου
-να ξηλώσει το διευθυντικό επιτελείο της «Αυγής» που επιμόνως χαρακτηρίζει ως «πολιτικούς κρατούμενους» τους Κουφοντίνα και Γιωτόπουλο, ζητώντας την «προσωρινή έξοδό» τους από τη φυλακή
-να αποκηρύξει τη στήριξη του Antonio Negri που έχει καταδικαστεί από την Ιταλική δικαιοσύνη για υποκίνηση ένοπλης βίας».


σχετικα αρθρα