Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εκδηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο για την επίσημη ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Λίγο μετά τις 17:30 ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας και η συνεδρίαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης της Ελληνικής Προεδρίας στο Μέγαρο Μουσικής με ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, και χαιρετισμούς του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ και του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε στο Ζάππειο τον κ. Μπαρόζο και τους 27 ευρωπαίους επιτρόπους στην επίσημη πρώτη της Ελληνικής Προεδρίας.

Είχε προηγηθεί η παραδοσιακή οικογενειακή φωτογραφία, όπως και το επίσημο γεύμα.

Ταυτόχρονα συνεδριάζουν και οι ομάδες εργασίας: Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Εξωτερικών και Γενικών υποθέσεων, και Ενέργειας, Μεταφορών, Υποδομών και Περιβάλλοντος.