«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά είναι απολύτως απέναντι στην τρομοκρατία. Κανείς δεν δικαιούται με ένα κουμπούρι να γίνεται δικαστής και εκτελεστής της ανθρώπινης ζωής» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Real FM, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Απαιτείται η ασφυκτική ηθική και πολιτική απομόνωση του φαινομένου της τρομοκρατίας αλλά και η αυστηρή ποινική του αντιμετώπιση. Χρειάζεται να εφαρμόζονται οι νόμοι και όχι κάθε τόσο να αλλάζουν. Φυσικά, είναι απαραίτητο να υπάρξει και ενωμένο μέτωπο όλων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην κοινοβουλευτική δημοκρατία απέναντι στην τρομοκρατία και να μην μπαίνουν κάποιοι στον πειρασμό να την καθιστούν ως παίγνιο για κομματικές αντιπαραθέσεις. Η θεωρία των δύο άκρων και η συντριβή της από την κοινή λογική των πολιτών, θα πρέπει να διδάξει όσους σκέφτονται να παίξουν τέτοιου είδους παιχνίδια» σημείωσε.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αξιοποιήσει ως ευκαιρία την Προεδρία σημειώνοντας πως «δυστυχώς δεν είναι στην ατζέντα του κ. Σαμαρά η κατάργηση της τρόικας -που ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Σβόμποντα είπε σήμερα ότι θα είναι νίκη της ελληνικής προεδρίας. Προτιμά να παραμένει αλυσοδεμένος εθελοντικά στο άρμα της κυρίας Μέρκελ. Θα ήταν ευκαιρία να θέσει την ανάγκη κατάργησης αυτής της βάρβαρης λιτότητας... Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση οργανώνει φιέστες και προσπαθεί να αξιοποιήσει την προεδρία για επικοινωνιακούς, κομματικούς λόγους. Ή, κάθε τρεις και λίγο, αποφασίζει απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των συναθροίσεων που δείχνει φόβο απέναντι στον κόσμο και έντονο αυταρχισμό».

Μιλώντας για την επιβολή των 25 ευρώ στα νοσήλια υποστήριξε πως «αναγκάστηκαν να αποσύρουν τα 25 ευρώ μετά την κοινωνική κατακραυγή. Πήραν πίσω ένα μέτρο που το είχαν ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Υγείας, ισχυρίζεται ότι ήταν δίκαιο. Όπως έφυγε το 25άευρο, ζητούμε να φύγει και το ένα ευρώ ανά συνταγή και να βρεθούν ισοδύναμες λύσεις. Όπως έφυγε το 25άευρο, σύντομα θα φύγει και η κυβέρνηση που το ψήφισε, με τον δρόμο της δημοκρατίας και της κάλπης».