Συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία, με κύκλους της Κουμουνδρούρου να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στη Συγγρού.

«Τα παραληρήματα της ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προσβάλλουν τον κάθε δημοκρατικό πολίτη. Είναι τέτοια η αδυναμία της να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τη μνημονιακή πολιτική, αλλά και να προβάλει μια εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, που επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, για να εκφράσει με χυδαιότητα και γελοιότητες τον πανικό της εξαιτίας της απομόνωσής της από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» αναφέρει η Κουμουνδρούρου και προσθέτει ότι η ΝΔ «επιλέγει την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας για να προσβάλλει την αξιωματική αντιπολίτευση και την Αριστερά, αλλά και για να δυσφημήσει τη χώρα στο εξωτερικό». 

«Τι υπηρεσίες νομίζει ότι προσφέρει στην Ελλάδα το κυβερνητικό κόμμα όταν ταυτίζει την αξιωματική της αντιπολίτευση με την τρομοκρατία;» αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, όπως σημειώνεται, «η ΝΔ φτάνει στο σημείο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της παρουσίας στελεχών του σε δίκες, αλλά και στην εφημερίδα “Αυγή”». 

Κλιμακώνοντας την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «οι απόψεις που εκφράζει βρίσκονται εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, μη σεβόμενη στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και τη δημοσιογραφική ενημέρωση, σκοπίμως συγχέοντας, στην περίπτωση της Αυγής, την ειδησεογραφία με τη διατύπωση πολιτικών απόψεων. Την ίδια στιγμή, δηλώνει την παντελή της άγνοια για την παγκόσμια διανόηση, όταν αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο τον Αντόνιο Νέγκρι, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους σύγχρονους πολιτικούς φιλοσόφους». 

«Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους πολίτες της», σημειώνουν, «η σημερινή κυβέρνηση είναι απολύτως επικίνδυνη για τα συμφέροντα της κοινωνίας, αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία. Όμηρος ακροδεξιών κέντρων εντός της ΝΔ, που έχουν κάνει σημαία τους τη θεωρία των δύο άκρων, η κυβέρνηση κατρακυλά και στα τελευταία σκαλοπάτια σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Σε αυτόν τον κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε»

Όπως αναφέρει η Κουμουνδρούρου, «επιμένουμε στον πολιτικό διάλογο με επιχειρήματα και αντιπαράθεση επί αυτών και δεν σκιαμαχούμε στο πεδίο της λάσπης και της συκοφαντίας, που είναι το μόνο πεδίο στο οποίο διαπρέπουν η ΝΔ και η κυβέρνηση».