«Εκτός τόπου, εκτός χρόνου, χωρίς καμία συναίσθηση της τραγικής κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει βυθίσει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μαζί με τον κ. Βενιζέλο τη χώρα, εμφανίστηκε ο κ. πρωθυπουργός» αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.

«Αναφέρθηκε στην ανάγκη καταπολέμησης της ανεργίας τη στιγμή που η κυβέρνησή του, εφαρμόζοντας την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, καταστρέφει συστηματικά κάθε προϋπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας. Το 27.4% της ανεργίας σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Eurostat δίνει αποστομωτική απάντηση στον κ. Σαμαρά» σημείωσε.
 
«Έκανε επίσης λόγο για "μέλλον, ελπίδα και γνώση" αναφερόμενος στους νέους, από τους οποίους η κυβέρνησή του στερεί το μέλλον, αναγκάζοντάς τους σε μαζική μετανάστευση! Ο κ. Σαμαράς μπερδεύει τους ρόλους: μιλά ως σχολιαστής ενώ είναι ο αρμόδιος πρωθυπουργός. Ο άνθρωπος που θυσιάζει την κοινωνία στο βωμό ενός αμφισβητούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος. 
Η τοποθέτησή του, ως καλού μαθητή στο πλευρό του κ. Μπαρόζο, αποτελεί την αποθέωση της υποκρισίας» πρόσθεσε.
 
«Το δίλημμα που τίθεται πλέον είναι: με τους υποκριτές, τους αρχιτέκτονες της κοινωνικής αναλγησίας ή με εκείνους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προτάσσουν την οικονομική ανασυγκρότηση με ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη;» κατέληξε.