Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Στην στροφή πάνε να... προσπεράσουν τους «58» για την Κεντροαριστερά, κόμματα και πολιτικές κινήσεις του χώρου που συμμετέχουν στο λεγόμενο Progressive Forum και διοργανώνουν διήμερη πολιτική εκδήλωση στις 18 και 19 Ιανουαρίου. 

Την ώρα που η Πρωτοβουλία των «58» ψάχνεται κι ακόμη δεν έχει καθορίσει τον χρόνο πραγματοποίησης της ιδρυτικής της συνέλευσης, μία παράλληλη προσπάθεια για την Κεντροαριστερά αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά και μάλιστα προσελκύοντας σημαντικές προσωπικότητες. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο επικεφαλής του Κοινωνικού Συνδέσμου Γιώργος Φλωρίδης που θεωρεί ότι οι 58 κάνουν μία τρύπα στο νερό και ότι τα κόμματα θα πρέπει να διαλυθούν, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Ραγκούσης σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του. Επίσης στην εκδήλωση θα πάρει μέρος ο Ανδρέας Λοβέρδος ως πρόεδρος της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι της Δυναμικής Ελλάδας, της Δράσης, του Π 80, του Think P και της κίνησης Μπροστά που έχουν επιφυλάξεις για την "Ελιά". 

Οι διοργανωτές του Προοδευτικού Φόρουμ υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν να ιδρύσουν ένα νέο κόμμα, αλλά να δημιουργήσουν γέφυρες συναντίληψης μεταξύ κομμάτων και κινήσεων από τον ευρύτερο προοδευτικό πολιτικό χώρο που εκτείνεται από την φιλοευρωπαϊκή Αριστερά μέχρι το φιλελεύθερο Κέντρο και την πολιτική οικολογία. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εκδήλωση δεν αποκλείεται να εμφανιστούν στελέχη και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Στο μεταξύ οι 58 προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να αποφασίσουν πόσο στενές ή χαλαρές πρέπει να είναι οι σχέσεις της "Ελιάς" με το ΠΑΣΟΚ.