Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην παρευρέθηκε χθες στην γιορτή για την Ελληνική Προεδρία στις 18 του μηνός ωστόσο θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι ως υποψήφιος για την θέση  του προέδρου της Κομισιόν. Η Ολλανδία θα είναι ο πρώτος σταθμός της προεκλογικής εκστρατείας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Ευρώπη. 

Η προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα δεν μονοπώλησε πάντως την χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα που απασχόλησε τα μέλη του κορυφαίου οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Για πρώτη ίσως φορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψαν με τον πιο συγκεκριμένο τρόπο το προφίλ που θα έχουν οι υποψήφιοι τους ενώ ανέφεραν και ονόματα. 

Όπως έλεγαν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου στο Newpost «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός σε όλα τα ενδεχόμενα. Μας ενδιαφέρει μια αξιόπιστη υποψηφιότητα άσχετα με το εάν θα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι από τον ευρύτερο χώρο. Ιδιαίτερα για τον δήμο της Αθήνας θέλουμε η υποψηφιότητα μας να σηματοδοτεί κάτι πολύ συγκεκριμένο. Την νέα αντίληψη  και τον διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η Αθήνα χρειάζεται κάτι διαφορετικό για να αλλάξει».

Ωστόσο τα στελέχη της Κουμουνδούρου δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις διαρροές των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι. «Τελευταίο παράδειγμα  είναι η περίπτωση του Δημήτρη Παπαδημούλη με τον οποίο είχε γίνει μόνο μια διερευνητική συζήτηση για το εάν θα τον ενδιέφερε μια τέτοια υποψηφιότητα λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.  Η διαρροή του ονόματος του τελικά περιέπλεξε τα πράγματα με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει το θέμα.» 

Εν τω μεταξύ δυσαρέσκεια δημιούργησε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα που προέκυψε χθες το βράδυ με όσα είπε ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος στον ΣΚΑΙ  μιλώντας για την 17 Νοέμβρη. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής με  τις δηλώσεις του ενέπλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε περιπέτειες.