«Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι “ναι ή όχι στην ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου“ και ο λαός πρέπει να το απαντήσει με βάση την πολύχρονη πείρα του, που αποδεικνύει ότι αυτή η λυκοσυμμαχία του έφερε τεράστια δεινά και θα φέρει περισσότερα, γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου που η ΕΕ προστατεύει» αναφέρει το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ ο λαός στις ευρωεκλογές θα πρέπει «να καταδικάσει τις πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν την ΕΕ ως μονόδρομο. Ο δικομματικός καβγάς προεκλογικού χαρακτήρα μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να κρύψει ότι σε αυτές τις δυνάμεις συγκαταλέγεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξαπατά το λαό ότι αυτό το αντιδραστικό και σάπιο οικοδόμημα μπορεί να εξανθρωπιστεί».

Καταλήγοντας το ΚΚΕ αναφέρει ότι «η λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές της ΕΕ μπορεί να πιάσει τόπο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ που εδώ και χρόνια αποκαλύπτει το χαρακτήρα της ΕΕ και προβάλλει το στόχο της πάλης ενάντια στις αντιλαϊκές ευρωενωσιακές επιλογές και της αποδέσμευσης από αυτήν, ως βασική προϋπόθεση για ανάπτυξη προς όφελος του λαού».