«Μη λέω και μεγάλες κουβέντες αλλά η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που ψηφίζουμε, καλό είναι να μην ξηλώνονται» είπε ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για την απόσυρση του 25ευρου αλλά και τη χρέωση του ενός ευρώ στους ασφαλισμένους για κάθε συνταγή φαρμάκων.

Ο υπουργός παρέστη σήμερα στα εγκαίνια δύο σύγχρονων Κινητών Ιατρικών Μονάδων και ενός Μαγνητικού Τομογράφου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια

Ο εξοπλισμός αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε νησιωτικές ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εμείς συνεχίζουμε και δίνουμε την εικόνα της Ελλάδας που ονειρευόμαστε. Μπορείτε να δείτε το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας της ΑΕΜΥ, εδώ στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και να δείτε πώς θέλουμε να φτιάξουμε όλα τα Αστικού Τύπου Κέντρα Υγείας της χώρας τα επόμενα χρόνια. Γιατί οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εδώ με τη συνεργασία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» πετυχαίνουμε κάτι πρωτόγνωρο.

Για πρώτη φορά θα έχουμε δύο κινητές μονάδες που τα επόμενα πέντε χρόνια θα γυρνούν όλα τα νησιά της χώρας –τα μικρά νησιά, τα άγονα νησιά που δεν έχουν πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σήμερα- ώστε στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής να εξετάζεται όλος ο πληθυσμός και έτσι να μπορούμε να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς, όπως συνήθως γίνεται σε αυτή τη χώρα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την υπόθεση του ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε στα Ζωνιανά είπε ότι «υπάρχει ένα γραφειοκρατικό ζήτημα το οποίο θα επιλύσουμε σε κάθε περίπτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ειδικός φρουρός τραυματίστηκε εν ώρα καθήκοντος».