Εξετάζεται η εκμετάλλευση όλων των ακινήτων της ΔΕΗ, όπως αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθ. Ζερβός σε έγγραφό του που κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο απάντησης της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη σε ερώτηση του βουλευτή κ. Κ. Αϊβαλιώτη.

Ο κ. Ζερβός εξηγεί ότι το έργο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα εξεταστεί στο πλαίσιό του η εκμετάλλευση όλων των ακινήτων συμπεριλαμβανομένων και των χώρων των υποσταθμών με γνώμονα τη βελτίωση τόσο των οικονομικών της επιχείρησης όσο και των περιβαλλοντικών συνθηκών της περιοχής κάθε ακινήτου.

Σημειώνει ότι η μετεγκατάσταση υποσταθμών του συστήματος μεταφοράς της επιχείρησης , τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, θεωρείται μη εφικτή ενώ σημειώνεται ότι ο προγραμματισμός των έργων του συστήματος μεταφοράς, σε πενταετή βάση, αποτυπώνεται στη μελέτη ανάπτυξης συστήματος μεταφοράς (ΜΑΣΜ), η οποία εκδίδεται από το ΔΕΣΜΗΕ και εγκρίνεται από το υπουργείο.

Όπως αναφέρεται με βάση τις μέχρι τώρα μετρήσεις της φόρτισης των υφιστάμενων υποσταθμών της διανομής δεν είναι δυνατή η μείωσή τους, αντιθέτως μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις εξετάζεται και υλοποιείται ήδη η κατασκευή νέων.

Ειδικότερα όσον αφορά τους παλαιότερους υποσταθμούς της ΔΕΗ στην Αθήνα και στον Πειραιά έχουν ήδη δρομολογηθεί ενέργειες για την αναβάθμιση μέρους αυτών, τον εκσυγχρονισμό άλλων και την περαιτέρω αξιοποίησή τους για τις ανάγκες του δικτύου.