Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιδράσεις για τις χθεσινές δηλώσεις Πέτρου Τατσόπουλου σχετικά με τη «17 Νοέμβρη», με τα εσωκομματικά πυρά να είναι έντονα και τον ίδιο το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να διαμηνύει πως έχει έχει θέσει την παραίτησή του στη «διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα».

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής μέσω Facebook, και λίγο αργότερα την επιβεβαίωσε και σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

«Έχω πει ότι η παραίτησή μου βρίσκεται πάντα στη διάθεση του προέδρου» σημείωσε ο βουλευτής, που όπως επεσήμανε δεν μπορεί να δεχθεί τον πόλεμο λάσπης που όπως είπε του κάνουν. «Έχω διαβάσει τα απίστευτα από το πρωί στο Διαδίκτυο» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Διαμήνυσε ωστόσο ότι θα κρατήσει τη βουλευτική έδρα, και σημείωσε ότι δεν θέλει να φύγει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί «έναν τέτοιο πόλεμο».

«Δεν θέλω είμαι αποδιοπομπαίος τράγος κανενός» είπε και έστρεψε τα βέλη του κατά του συναδέλφου του βουλευτή Καστοριάς Βαγγέλη Διαμαντόπουλου – που είχε καταφερθεί χθες κατά του κ. Τατσόπουλου-, χαρακτηρίζοντας τον «απίστευτο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο κ. Τατσόπουλος είχε ανακοινώσει την απόφασή του με ανάρτηση στο Facebook και αφού παρέθεσε το σύνδεσμο ενός επικριτικού για τις δηλώσεις του κείμενο:

«Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη. ΄Εχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ».

ΠΑΝ.ΒΕΛ.